وقتی که نام گوگل بات شنیده می گردد، بخش اعظمی از افراد خیال می کنند که با یک ربات طاقت فرسا افزاری طرف هستند. اگرکه googlebot یک نرم افزار نرم افزاری میباشد که توسط گوگل جهت مطالعه ، مقایسه و درجه بندی تارنما ها طراحی گردیدهاست.
وقتی حرف از موتورهای جستجو میشود ، اصطلاحات و عبارات زیادی وجود دارد که می شنوید. در نخستینِ یادگیری سئو اکثری از این اصطلاحات برای شما ناشناخته و غیر قابل فهم میباشند. یکی از این اصطلاحات googlebot هست.
هدف ما از این نوشتهعلمی آشنایی شما با گوگل بات و طرز تحقیق و ایندکس تارنما میباشد. یادگیری این مضمون التفات زیادی دارااست زیرا تاثیر بسزایی در درک مضمون سئو و درجه بندی تارنما ها در گوگل خواهد داشت.
غرض انتشار این نوشته ی علمی ، ارائه پاسخ های مناسب به سوالهای زیر است:
گوگل بات چیست؟
Googlebot چگونه به تارنما دسترسی پیدا می کند؟
آیا می شود عملکرد آن را کنترل کرد؟
گوگل بات چهگونه فعالیت می کند؟
googlebot چیست؟
Googlebot نام خزنده وب گوگل می باشد که با نام هایی مثل ربات ، خزنده و عنکبوت گوگل شناخته می شود.
همگی این اصطلاحات به معنای یک چیز میباشد: یک ربات نرم افزاری که وب را جستجو می کند، کل لینک های جان دار در یک صفحه وب را استیناف می کند، تغییرات و بروزرسانی ها را دنبال خواهد کرد و در نهایت برای درجه بندی وبسایت ها تصمیم گیری می کند. در حقیقت آن را می توان مغز گوگل دانست، جایی که تک تک اطلاعات وبسایت ها را ذخیره سازی می کند. موتورهای جستجوی دیگر نیز چنین نرم افزاری با اسامی متفاوت دارا هستند.
گوگل بات به دو نوع یا گروه تقسیم می گردد.یک نوع آن جهت تحقیق صفحات وب سایت در نسخه دسکتاپ و دیگری خزنده نسخه موبایل سایت میباشد.
هر سایت توسط Googlebot Desktop و Googlebot Smartphone مطالعه خواهد شد. با این درحال حاضر ، هر دو نوع خزنده توسط فایل robots.txt بصورت یکسان قابل در دست گرفتن میباشند و نمی توانید بصورت جداازهم برای هرمورد در فایل robots.txt اوامر جدا ای تعریف و تمجید فرمایید.
نکته مهم: حق اولویت گوگل برای جایگاه بندی سایت ها، سئو و سئو نسخه تلفن همراه تارنما ها است که استیناف آن توسط خزنده موبایل گوگل بات انجام میشود.
در دست گرفتن google bot با پوشه robots.txt
شما توسط ایجاد کرد یک فایل robots.txt در تارنما خود میتوانید به خزنده گوگل دستور دهید که چه صفحاتی را بررسی کند و چه مطالب یا لینکهایی را ایندکس ننماید.
چه شما وبسایت خود را در کنسول جستجوی گوگل ثبت کرده باشید یا خیر، گوگل بات دیر یا زود به وب سایت شما راز خواهد زد. به شرط اینکه دسترسی آن را از طریق پوشه robots.txt یا نصیب تنظیمات وردپرس مسدود نکرده باشید.
ولی علاوه بر تنظمیات robots.txt که مربوط به کنترل دسترسی یا عدم دسترسی خزنده به کل یا بخشی از سایت شماست ،میتوانید اقداماتی انجام دهید که گوگل بات با سرعت بیشتری وبسایت را مطالعه و ایندکس نماید. این اقدامات بخش حیاتی از مراحل seo و بهینه سازی وبسایت میباشند که در انتهای نوشتهی علمی اینشیوه ها را توضیح خوا هیم داد.
پیشنهاد میکنیم جهت ارتقاء اطلاعات رسیدگی نمائید: اهمیت فایل robots.txt در همت تارنما