یک کدام از اصول seo ثبت نقشه وب سایت در سرچ کنسول گوگل میباشد. هنگامی که وب سایت یا فروشگاه اینترنتی شما فعال سازی شد بایستی نقشه آن را در سرچ کنسول ثبت فرمائید، تا گوگل صفحه ها شما را شناسایی کند و بعداز هربار بروز رسانی نیز آن ها را مورد تفحص قرار دهد. اما چه طور نقشه سایت بسازیم؟ در این نوشته ی علمی به شما خوا هیم گفت که وبسایت مپ چیست و در ادامه شیوه ثبت تارنما مپ گوگل را بیان کرده ایم.
نقشه تارنما چیست؟
نقشه وب سایت یا سایت مپ گوگل فایلی مشمول صفحه های مهم وبسایت شما است. با ثبت نقشه سایت، در واقع به گوگل اگاهی می دهید که چه صفحاتی برای شما عنایت بیشتری داراست و به این ترتیب گوگل شل تر و سریعتر آن صفحه ها را در اینترنت پیدا می کند.
به این ترتیب سرعت ایندکس تارنما ارتقاء میابد.وبسایت مپ یک طرز ایندکس سریع وب سایت در گوگل میباشد. هر چقدر نقشه تارنما شما کوچکتر باشد، ایندکس آن شل تر و سریعتر خواهد بود؛ اما این ادله نمی شود که محتوای تارنما خود را برای کوتاه شدن نقشه وب سایت در آن قرار ندهید. همه صفحاتی که می خواهید به گوگل نشان ندهید را می بایست در یک فایل معلوم به گوگل اطلاع دهید.
تاثیر نقشه وب سایت در سئو
ممکن هست برخی افراد تاکنون آموزش سئو در مشهد چیزی درباره نقشه وبسایت نشنیده باشند؛ به همین عامل تصور می کنند نداشتن نقشه تارنما سبب ساز جریمه شدن آنان توسط گوگل میگردد. چنانچه که ثبت نکردن نقشه سایت در گوگل، سبب ساز جریمه شدن آنان از طرف گوگل و دیگر موتورهای جست و جو نمیشود. ولی تنظیم یک نقشه برای سایت خالی از لطف نیست!
فواید داشتن نقشه وبسایت را می توان کمک به خزنده های موتور جستجو برای فهم و شعور بهتر صفحات یک تارنما و در نهایت بهبود seo سایت دانست. به این ترتیب به کار گیری از سایت مپ یک شغل غیر ضروری میباشد. اما در شرایطیکه از آن مجموعه اشخاصی میباشید که برای بهبود سئو وب سایت خود هر اقدامی را ایفا می دهید، بشدت ساخت و معرفی نقشه وبسایت را توصیه می کنیم.
آموزش ثبت نقشه سایت در گوگل
درین نصیب میخواهیم به سوال \\\\\\\\\\\\\\\" چه طور نقشه سایت بسازیم؟ \\\\\\\\\\\\\\\" پاسخ بدهیم. در نصیب sitemap سرچ کنسول میتوانید اقدام به ثبت نقشه سایت در گوگل فرمائید و یا در غیر اینصورت نقشه وبسایت خود را حذف کرده و یا تغییر و تحول دهید. به دنبال بصورت تصویری و قدم به قدم نحوه ساخت وب سایت مپ را آموزش می دهیم:
ساخت سایت مپ در واقع استحضار دادن آدرس دقیق کلیه صفحه های سایت به گوگل میباشد. البته از آنجایی که به صورت بی واسطه نمی قدرت این شغل را جاری ساختن اعطا کرد، بهترین منش معرفی وب سایت مپ به گوگل وبمستر می باشد. برای این شغل باید به طریق تحت عمل نمایید:
همچنین در شرایطیکه میخواهید با سایر بخش های سرچ کنسول و کاربرد آنان آشنا شوی، محتوا \\\\\\\\\\\\\\\" معرفی سرچ کنسول گوگل \\\\\\\\\\\\\\\" را بازرسی فرمایید.
نکته حائض اهمیت برای ساخت وبسایت مپ، این است که دامنه به نام خود شما ثبت شده باشد، تا بتوانید گزارش نقشه تارنما را دریافت نمائید. درصورتی که این قابلیت را ندارید خوب میباشد از فولدر robots.txt سایتتان استعمال نمائید.
بیشتر بخوانید: تکنیک معمولی بهینه سازی
گام نخستین
درحالتی که تارنما شما وردپرسی میباشد به راحتی میتوانید نقشه وب سایت خود را آماده کرده و به گوگل معرفی فرمایید. برای طراحی سایت مپ در وب سایت های وردپرسی پس از تکمیل سایت خود، از قسمت افزونه ها، افزونه \\\\\\\\\\\\\\\" google sitemap generator \\\\\\\\\\\\\\\" را دانلود نمایید. آن گاه آن را بر روی وبسایت خود فعال فرمایید. این افزونه کل صفحه های وبسایت شما را رسیدگی کرده و در نهایت یک آدرس در مشت شما قرار میدهد. این آدرس با فرمت ذیل هست :
sitemap.xml/آدرس وب سایت، کافی هست این آدرس را در سرچ کنسول معرفی کنید. بهدنبال به شما خواهیم خاطرنشان کرد که چطور از این آدرس استفاده فرمائید.
چنانچه وب سایت شما وردپرسی نیست، کافی هست به وب سایت https://www.xml-sitemaps.com/ رجوعنمایید و در باکس معین شده، آدرس وبسایت خود را وارد فرمایید. طبق تصویر زیر این وب سایت کل صفحات وب سایت شما را تحقیق کرده و به صورت یک فایل در اختیارتان قرار میدهد. در نهایت فایل دانلود شده را می بایست در هاست خود بارگذاری فرمایید. ولی این سایت صرفا 500 صفحه از وب سایت شمارا به صورت بدون پول مطالعه می کند، برای تفحص صفحات بیشتر می بایست یک حساب ایجاد کرد فرمائید.
گام دوم
در دومین مرحله از فراگیری ساخت سایت مپ بایستی از طریق سرچ کنسول آن را ثبت نمایید. دراین مرحله از صفحه سرچ کنسول خود بخش sitemap را انتخاب نمایید.
در آخرین مرحله از فراگیری طراحی سایت مپ، URL مربوط به وبسایت مپ خود را در جای مشخص شده وارد فرمایید و Submit را کلیک فرمائید. حدود 48 ساعت زمان می برد که گوگل، نقشه وبسایت شما را ببیند.
در نصیب submitted sitemaps شما میتوانید اطلاعاتی را بدست آورید :
submitted : مجال ساخت نقشه سایت شمارا معین می کند
last read : آخرین تاریخی که گوگل نقشه تارنما شما را مطالعه کرده را گزینش می کند.
status : در صورتی که نقشه تارنما شما به صحت به گوگل معرفی شده باشد، این قسمت success و به رنگ سبز به معنی موفقیت آمیز خواهد شد.
Discovered url : تعداد صفحاتی که گوگل شناخته را معلوم می کند.
یادگرفتن ساخت وب سایت مپ با افزونه یوآست
یک کدام از از سایر از روش های ساختوساز وبسایت مپ برای وبسایت های وردپرسی، به کار گیری از افزونه Yoast میباشد. برای فعالسازی این افزونه seo میتوانید از بخش مخزن وردپرس، yoast را جستجو کرده و آن را نصب فرمایید.
بعد به نصیب \\\\\\\\\\\\\\\" سئو \\\\\\\\\\\\\\\" و مورد عمومی \\\\\\\\\\\\\\\" General \\\\\\\\\\\\\\\" بروید. مطابق با تصویر پایین به تب \\\\\\\\\\\\\\\" Features \\\\\\\\\\\\\\\" رفته و آیتم \\\\\\\\\\\\\\\" XML sitemaps \\\\\\\\\\\\\\\" را روی موقعیت \\\\\\\\\\\\\\\" on \\\\\\\\\\\\\\\" قرار دهید.
در نهایت نیز مورد \\\\\\\\\\\\\\\" save change \\\\\\\\\\\\\\\" را بزنید.
در نقطه نهایی اگر می توانید با کلیک روی دایره آبیرنگ، نقشه تشکیل شده را ببینید.
نکات مهم در زمینهی سایت مپ گوگل
حجم فایل نقشه وبسایت بایستی کمتر از 10 مگابایت وتعداد آدرس های آن بایستی کمتر از 10 هزار شیت باشد.
بهترین فرمت برای فایل نقشه وبسایت، XML است؛ ولی از فرمت های RSS یا TXT هم به کار گیری می کنند.
آدرس دهی در نقشه سایت می بایست متناسب با دامنه اساسی باشد و تا حد امکان از حروف فارسی به کار گیری نشود.
بروزرسانی خود کار نقشه وبسایت بهترین آیتم خواهد بود؛ ولی برای وبسایت هایی با کمتر از 100 ورقه، بروزرسانی دستی نیز میتواند صورت بپذیرد.
اسم نقشه سایت اهمیتی ندارد؛ البته باید قطعا از پسوند XML استعمال شود.
پیامهای بخش Coverage در مورد نقشه تارنما
Submitted URL blocked by robots.txt
این پیغام بیانکننده این میباشد که شیت مورد نظر در نقشه وبسایت میباشد ولی دسترسی به آن به وسیله فایل robots.txt محدود شده است. در نوشتهیعلمی \\\\\\\\\\\\\\\" فایل Robots.txt چیست؟ \\\\\\\\\\\\\\\" بیشتر دراین مورد سخن کرده ایم.
Submitted URL marked ‘noindex’
آدرس این کاغذ در نقشه سایت وجود دارد، ولی تگ نوایندکس یا noindex در آن قرار داده گردیدهاست.
Submitted URL seems to be a Soft 404
آدرس این صفحه در نقشه سایت وجود دارااست البته زمانی که ربات های گوگل به آن مراجعه می کنند، هیچ محتوای ارزشمندی را در آن مشاهده نمی کنند.
Submitted returns Unauthorized request (401)
این کاغذ در نقشه وبسایت قرار گرفته میباشد اما برای دسترسی به آن، به نام کاربری و رمز عبور نیاز میباشد. به عبارتی خطای 401 دارااست.
Submitted URL not found (404)
صفحه ای که در نقشه سایت ثبت شده است، وجود ندارد. برای رفع این غلط میتوانید نوشتهعلمی \\\\\\\\\\\\\\\" خطای 404 چیست؟ \\\\\\\\\\\\\\\" را تفحص کنید.
Submitted URL has crawl issue
این صفحه در نقشه وب سایت میباشد ولی به دلایلی قابل ایندکس نیست.
سوالات متداول کاربران
نقشه وبسایت چیست؟
نقشه وبسایت یا وب سایت مپ فایلی شامل صفحه ها مهم تارنما شما هست. با ثبت نقشه تارنما، در واقع به گوگل اطلاع می دهید که چه صفحاتی برای شما التفات بیشتری داراست و بنابراین گوگل شل تر و سریعتر آن صفحات را در اینترنت پیدا می کند.
ثبت نقشه وب سایت در گوگل ضروری میباشد؟
معرفی نقشه وبسایت به گوگل، این امکان را میدهد تا بتوانید از قسمت coverage سرچ کنسول برای رفع خطاهای سایت استفاده فرمایید.
چطور برای فروشگاه اینترنتی وردپرسی نقشه سایت ایجاد کرد کنیم؟
با نصب افزونه یوآست، میتوانید به راحتی برای وب سایت فروشگاهی خود نقشه وب سایت ایجاد کرد فرمائید.
تاثیر نقشه وبسایت در seo چیست؟
فواید داشتن نقشه تارنما را می قدرت امداد به خزنده های موتور جستجو برای فهم و شعور خوب صفحه های یک سایت و در نهایت بهبود seo تارنما دانست. بدین ترتیب به کارگیری از تارنما مپ یک شغل غیر ضروری میباشد. اما در شرایطیکه از آن مجموعه اشخاصی میباشید که برای بهبود seo وب سایت خود هر اقدامی را جاری ساختن می دهید، بشدت ایجاد کرد و معرفی نقشه سایت را توصیه می کنیم.