اولی باری که از هاتجر به کار گیری کردید، نوجوان بودید!
در صورتیکه پسری یادت می آید هنگامی مدرسه تعطیل میشد، به طبعً از مسیری میرفتی که مطمئن بودی دختری که دوستش داری از آنجا رد میشود؟
در صورتی دختری یادت میاید تو هم خدایی نکرده مسیرت را تغییرو تحول نمیدادی، مبادا پسر را گم کنی؟
شما هر دو با اینکه برای هم نا آشنا بودید، ولی شناخته بودید که مخاطبتان به جای استفاده از تاکسی و اتوبوس، همیشه فلان خیابان را پیاده میرود. همین شناخت به شما یاری میکرد که هر بار با یک ایدۀ جدید
آموزش سئو مشهد او را زیر تأثیر قرار دهید. حتی رفته رفته فهمیدید که مثلاً به ادبیات عشق دارااست، پس فلان کتاب را به او هدیه دادید تا بالاخره این ارتباط دورادور را به مکالمهای صمیمی تبدیل کردید.شما مجهز به هاتجر بودید، وقتی هاتجر مُد نبود!
موقتی هاتجر (Hotjar) چیست که آنقدر به ما اطلاعات دقیق میدهد؟ کاربردش چیست؟ کجاها می بایست از آن به کارگیری کنیم؟ جواب همۀ این سوالها را دراین مقاله پیدا میکنید.
هاتجر (Hotjar) چیست؟
می خواهیم با این گزاره استارت کنیم:
هرچیزی که به درد مشتری می خورد، یعنی به درد بیزینستان هم می خورد. اما آیا اطلاعات/دیتا کافی را دارید تا محصولی ایجاد کرد فرمائید که به درد مشتریتان بخورد؟
شاید عدد و رقم زیادی در مشت و بالتان داشته باشید، مثل ترافیک تارنما و نرخ پرش که در ابزارهایی مثل آنالیتیکس قابل مشاهدهاند. اما با وجود آحاد این عددها و نمودارها، سوال مهم هنوز بیپاسخ مانده هست.
شما با آمارهای آنالیتیکس میتوانید بفهمید که کاربران از سایت شما خارج میشوند ولی نمیتوانید عامل آن را پیدا نمائید. کسانی که وارد وب سایت شما می شوند، دقیقاً کجای صفحه به مشکل برمیخورند که تصمیم میگیرند وب سایت را ببندند و بروند؟
با عددهای آنالیتیکس می توانید بفهمید که نرخ تبدیلتان تحت میباشد، البته چرا تبدیل به مشتری نمیشوند؟ چرا کاربران یک الگوی رفتاری خاص را تکرار میکنند؟ خب جواب این سوالها را خیلی وارفته میتوانید با استفاده از هاتجر پیدا نمایید.
«هاتجر، ابزاری هست که خوی استفاده کننده را تحقیق میکند و فایدهاش را در قالب هیت مپ یا نقشه حرارتی، فیلم ضبطشده (از لحظۀ ورد شما به وب سایت تا لحظۀ خروجتان) و غیره، به شما گزارش میدهد».
این ابزار را میتوانید به عنوان مکمّل گوگل آنالیتیکس در حیث بگیرید. هاتجر خوی کاربران را پژوهش کرده و با افزونههای نظرخواهی مختلفی که روی وبتارنما نصب میکند و هیت مپ
به شما نشانه میدهد که یک کاربر در وبسایت قدم به قدم چه مسیری را طی کرده است.
خب موقتی که فهمیدیم هاتجر چیست، ببینیم این ابزار به چه دردی میخورد.
چرا هاتجر ابزار به درد بخوری است؟
چنانچه سایتی دارید که بهدنبال بهبود آن می باشید، مطمئنیم ویژگیهای پایین شما را پایین تاثیر قرار خواهند بخشید:
ابزاری که به بدیهیترین و بصریترین شرایط ممکن به شما بگوید که در وبوبسایتتان چه خبر است.
بتواند یه خرده عمیق خواهد شد و به شما نشانه بدهد که لحظهای که کاربر سایت را رخنه کرده است، دلیلش چه بوده!
تک تک این کارها را خودش باگاز انجام دهد و قرار نباشد شما چیزی را خیال و خاطر بگیرید.
کار کردن با آن راحت باشد و بها مناسبی هم داشته باشد.
اکنون خبر بهتر آن میباشد که هاتجر تک تک این ویژگیهایی که گفتیم را داراست.
قطعاً تا الان برای اینکه بدانید در وبوب سایتتان چه خبر هست، از ابزاری مثل گوگل آنالیتیکس استعمال میکردید. ولی این ابزار و سایر ابزارهای مشابه با آن، فقط یک دید کلی از وبسایتتان را به شما میدهد.
مسلما بخوانید: بهترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ
بگذارید جور دیگری برایتان بیانکنم. گوگل آنالیتیکس مثل آن است که روی کره ماه بایستید و به زمین نگاه نمائید و تنها یک مشاهده کرد کلی ار مجموعه کشور هاها و اقیانوسها داشته باشید؛ ولی با هاتجر انگار یک ذرهبین ابرقدرت در دست گرفتهاید و می توانید جزئیات را بسیار اشکارتر ببینید...یعنی مثلاً ببینید که فلان فرد از خانه تا محلکارش را از چه مسیری رفت؟ کجا ایستاد و ویترین فروشگاهها را نگاه کرد؟ از این مسیر راضی بود؟ چرا با اسنپ نرفت؟ اصلاً به موقع رسید؟
بعنی هاتجر درین حد جزئی به ما اطلاعات می دهد؟ بله، تنها کافی میباشد نصبش فرمایید و امکاناتش را ببینید. البته در همین نوشتهیعلمی هم میتوانید راجعبه امکاناتش بخوانید. عجله نکنید، نخستین ببینیم این ابزار چهگونه روی سایت نصب می گردد آنگاه به کاربردهای شگفتانگیز آن هم میرسیم.
چطور باید هاتجر را نصب کنیم؟
برای آنکه هاتجر اطلاعات را از روی تارنما شما عدهآوری کند، کدی شبیه کد پایین به شما میدهد که در وب سایت خود قرار دهید.
فعلا این کد را از کجا بایستی گرفت؟
وقتی وب سایت خود را در هاتجر وارد میکنید، این ابزار برایش یک کد نو ایجاد کرد میکند. برای تصاحب کردن این کد، باید وارد حساب hotjarخود شوید و آن را در بخش داشبورد یا Sites & Organizations پیدا کنید.
در شرایطیکه از هریک از پلتفرمهای زیر استفاده می کنید، میتوانید مستقیماً به وبتارنما هاتجر بروید و با نحوۀ نصب کد هاتجر روی آنان آشنا شوید.
آن گاهکه این کد را دریافت کردید به دو شیوه می توانید آن را به سایتتان اضافه کنید که پیرو توضیح خواهیم داد.
1. روش اول: به کارگیری از گوگل تگ منیجر
درصورتی که تگ منیجر روی سایتتان داشته باشید، خیلی وارفته وارد این ابزار شده و با یکسری کلیک تگ هاتجر را به آن اضافه میکنید. به همین راحتی وبسایت شما مجهز به ابزار توانمند hotjar خواهد شد.
توصیه ما این می باشد که حتماً از تگ منیجر به کارگیری کنید. به هیچ وجهً نحوه درستش هم همین میباشد، چون شما نیازی نیست برای وارد کردن هر تگ کلی دردسر بکشید، نقطه نهایی هم مورد نیاز باشد هر ابزار را مستقل رئیس فرمایید. با تگ منیجر حداقل بخشی از زندگیتان راحتتر میگردد چون می توانید تک تک تگهای سایتتان را به صورت یکپارچه مدیر کنید. قطعاً به صفحه یادگرفتن گوگل تگ منیجر خصوصی بزنید و با این ابزار بیشتر آشنا شوید.
2. طریق دوم: نصب هاتجر به صورت دستی (manual)
ولی در شرایطیکه بخواهید به صورت دستی کد را وارد سایتتان کنید باید روند تحت را دنبال کنید:
قدم نخستین: پلتفرمی که از آن استفاده میکنید باید با هاتجر سازگاری داشته باشد. لیست پلتفرمهایی که با هاتجر سازگاری ندارند را میتوانید دراین لینک و پیوند ملاحظه کنید.
قدم دوم: وارد حساب کاربریتان شوید و به نصیب Site list خود بروید.
قدم سوم: کدی که هاتجر در اختیارتان میگذارد را تعیین فرمائید.
قدم چهارم: روی مورد Copy to clipboard کلیک کنید.
قدم پنجم: کدی که اسکن کردهاید را در قسمت تارنماتان جایگذاری فرمایید.
خود هاتجر پیشنهاد میدهد که کد را قطعاً در تارنما اضافه نمایید تا بتواند کلیه صفحات را بررسی کند.
قدم ششم: به داشبورد هاتجر وبوب سایتتان برگردید و نصب خود را تایید نمائید.
بعداز این که مرحله ششم تمام شد، چندین دقیقه به هاتجر زمان بدهید تا روی وبوب سایتتان صورت بپذیرد و بعد از آن خیلی وارفته از آن به کارگیری نمائید.